Ik zoek een stageplek

Beste leerling van het voortgezet onderwijs.

Ben je vanuit school aangespoord om maatschappelijke stage te doen?
Ga dan snel aan de slag. Scrol naar beneden en lees wat voor mogelijkheden er zijn in Borne. 

        

Meld je aan bij de contactpersoon die bij de stage vermeld staat.

Ook als je een vraag hebt over de stageplek, kun je het beste de contactpersoon van de betreffende organisatie benaderen! 
Vaak zijn de contactpersonen zelf vrijwilligers, dus je kunt ze ook 's avonds bellen.

Bellen is veel beter dan mailen. Je hebt dan direct contact en je kunt belangrijke vragen stellen over de stageplaats.

Krijg je geen contact, vraag dan even om hulp bij Bureau Vrijwilligerswerk Borne.

 

Hieronder de actuele lijst van de Maatschappelijke stageplekken
die bij ons bureau bekend zijn:

1.
Vervul je stage bij RTV Borne. We stellen in overleg een stage samen. Wil je meehelpen met de opnames, leren monteren, meelopen met een presentator of met de cameraploeg, wil je zelf een programma presenteren of wil je nieuws verzamelen? We werken vanuit het Kulturhus Borne. Neem voor aanmelding of meer informatie contact op met Michel van der Voort op michelvdvoort@gmail.com of 06-5569 5916.

RTV Borne 

 

2. 
Doe mee met Amnesty International, een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. 

Vervul je stage door
-Het geven van een GASTLES over kinderrechten op een basisschool  -> 14 uur
-Het organiseren van een SCHRIJFACTIE                                          -> 8 uur
-Een GELDINZAMELACTIE                                                                     -> 8 uur
Voor al deze mogelijkheden krijg je veel hulp van Amnesty International (stappenplan, advies en uiteraard materialen).
Ga naar www.mas.amnesty.nl voor meer informatie.

Contactpersoon: Roseanne Trijsburg  Telefoon: 020-6264436  Mail: mas@amnesty.nl 

 

 

3.
Vervul je stage bij de voetbalclub RKSV NEO in Borne. Jouw taken en het aantal te vervullen uren wordt in overleg met de club bepaald. Neem voor aanmelding en meer informatie contact op met de heer Ton Njoo op maatschappelijkestage@rksvneo.nl


Neo voetbal
 

 

4.
Kom bij Volleybalvereniging Apollo 8 je maatschappelijke stage vervullen! Je kunt bijvoorbeeld helpen bij de training van de mini’s. Maar in overleg zijn er ook andere taken waar je je voor kunt inzetten. 
Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Holsink door te mailen naar: vrijwilligerscommissie@apollo8.nl5.    
Doe je stage bij Unicef Borne!

Als Plaatselijk UNICEF-Comité Borne helpen wij door UNICEF te presenteren en UNICEF-producten te verkopen en te proberen door middel van een activiteit zoveel mogelijk geld op te halen voor UNICEF.
Wij kunnen hierbij hulp van Maatschappelijke Stagiaires gebruiken, vooral op zaterdagen.
We stellen samen met jou een stage samen. In overleg vullen we de uren in die jij nog nodig hebt. Bel of mail om te informeren naar de mogelijkheden met contactpersoon: Ineke Korporaal, telefoonnummer 074-8221629, e-mailadres i.korp@ziggo.nl

  

6. 
Kom bij voetbalvereniging BZSV “de Blauwwitters” je maatschappelijke stage vervullen!
Je mag training geven, met een gediplomeerde KNVB pupillentrainer, aan de welpen, F-pupillen of E- pupillen. De trainingstijden zijn woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur voor de welpen en de F-pupillen. De E-pupillen trainen op dinsdag- en donderdagavond van 18.15-19.15.
Wil je je op een andere manier binnen BZSV profileren is dit natuurlijk altijd mogelijk (kantine, herstelwerkzaamheden aan accommodatie enz.) Neem voor je aanmelding en overleg contact op met Jeroen Kwast. Het liefst via de mail: jeroenenmarian@ziggo.nl

 


7.
Kom je maatschappelijke stage bij jongerenkoor ConBrio doen! Je hoeft niet te zingen!
Samen met leden van het koor (leeftijd 12-28) mag je komen helpen met organiseren van onze feesten en andere activiteiten. De dagen en tijden bepaal je met de leden die ook organiseren. We hebben plaats voor meerdere mensen en meerdere activiteiten. Het werkadres zal grotendeels zijn aan de Stationsstraat 2 in Borne (Sint-Stephanuskerk)
Neem voor aanmelding of meer informatie contact op met Mitchel Meckelenkamp, liefst per mail naar jkconbrio@gmail.com

 8.
Vervul je stage bij de Bornse Schaats-Skeelervereniging in Borne. Enige voorwaarde is dat je kunt schaatsen. Jouw taken en het aantal te vervullen uren wordt in overleg met de club bepaald. Neem voor aanmelding en meer informatie contact op met de heer Bert de Groote op 0742665760 of 0610525609 of info@bertdegroote.nl

 

 

9.
Dol op dieren? Kom dan meehelpen op zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur en/of van 12.45 tot 16 uur bij het Dierenopvangcentrum Hengelo (DOC).
Bij DOC-Hengelo, het dierenasiel in Hengelo-Zuid, zoeken we versterking. De werkzaamheden bestaan 's morgens vooral uit het schoonmaken van de dierenverblijven. Daarna is er volop tijd voor het verzorgen van de katten, honden en konijnen en het uitlaten van de honden.
Gevraagd wordt dat je veel liefde voor dieren hebt, en dat je fysiek in staat bent om schoonmaakwerk met spuitslang en trekker te doen. Bel voor meer informatie na 13:00 uur of op zaterdag tussen 10 en 12 uur naar Mevr. Veronique de Vries op 074- 2504046 of mail naar doc-hengelo@ziggo.nl 

 

10.
Vind je het leuk om te helpen bij ontspanningsmiddagen in Borne e/o Hengelo voor mensen die het wat minder gezellig hebben? Dit houdt o.m. in: zaal gereed maken, koffie e.d. schenken, gezellig meegenieten en na afloop helpen om eea weer op te ruimen.

De Stichting Aandacht voor Elkaar kan jouw hulp hierbij goed gebruiken.
Zie http://www.stichtingaandachtvoorelkaar.nl
Bel om te informeren naar de mogelijkheden op 06 15 025 400 (Miriam Oude Wolbers) of mail naar miriam@stichtingaandachtvoorelkaar.nl 

Let op:

Ook als het nog niet zeker weet en alleen maar een vraag hebt over de stageplek, dan kun je het beste de contactpersoon van de betreffende organisatie benaderen!
Vaak zijn de contactpersonen zelf vrijwilligers, dus je kunt ze ook 's avonds bellen.

Bellen is het beste.

Als je gaat mailen, zet er dan bij:

-of je een meisje of een jongen bent
-in welke klas je zit en op welke school
-jouw telefoonnummer mobiel en van thuis
-jouw e-mailadres (het mailadres waar je het meeste op kijkt)
-hoeveel uren je stage moet doen
-wanneer je stage af moet zijn

Kom je er niet uit, of kun je iemand voortdurend niet bereiken, neem dan contact op met ons bureau Bureau Vrijwilligerswerk Borne