Maatschappelijke Stage

Wat is maatschappelijke stage?

Maatschappelijke stage is een prachtig initiatief waar alle scholieren in het voortgezet onderwijs aan mee kunnen doen. Op deze manier zetten scholieren  zich in voor de maatschappij met als doel om op een leuke en zinvolle manier kennis te maken met allerlei aspecten van onze samenleving. Ze maken hierdoor op laagdrempelige manier kennis met vrijwilligersorganisaties en non-profitorganisaties. 

De situatie ten gevolge van de corona-epidemie heeft voor iedereen vergaande gevolgen. 
Vanwege alle door de regering afgekondigde maatregelingen kan de Maatschappelijke Stage uiteraard geen doorgang vinden. Daarom heeft Het Twickel College in Borne besloten om de Maatschappelijke stage voor het schooljaar 2019/2020 per direct te beëindigen.
Indien u stagebegeleider bent of was, zult u dus vanaf heden geen vragen van leerlingen meer krijgen. De stage is voor dit jaar afgerond .
In het volgende schooljaar 2020/2021 hopen we de draad weer op te kunnen pakken met de Maatschappelijke stages. 

Diverse scholen in Borne en omgeving stellen de maatschappelijke stage verplicht, geven voorlichting en controleren en beooordelen de leerlingen.
Maatschappelijke stage (MaS) is niet bedoeld om een vak te leren, zoals bij beroepsgerichte stages! Maatschappelijke stage lijkt erg op vrijwilligerswerk.

In de gehele schoolloopbaan doen leerlingen ongeveer 30 uren maatschappelijke stage. De school bepaalt hoeveel uren en in welk leerjaar/leerjaren. Vaak doen leerlingen maatschappelijke stage in de tweede en in de vierde klas.

Ben je een leerling, klik dan door naar   
                                       

Ben je vertegenwoordiger van een organisatie, klik dan door naar