Cursussen voor vrijwilligers

NIEUW: Interessante en toegankelijke digitale cursussen/workhops en filmpjes voor vrijwilligers

In deze moeilijke tijden waarin ons leven wordt beheerst door de strijd tegen COVID-19, worden er veel zaken afgelast.

Bureau Vrijwilligerswerk Borne zit niet stil en is volop bezig met: wat kan wél!

We bieden vrijwilligers daarom de mogelijkheid om gratis leerzame digitale cursussen te volgen!
Klik op de linkjes hieronder om naar de cursussen te gaan. Je hoeft er geen afspraak voor te maken, het kan wanneer je zelf wil.

1.
Basiscursus Excel

Wil jij je inkomsten en uitgaven overzichtelijk maken? Of dit doen voor jouw clubje?
Of wil je een gemakkelijke adreslijst maken? Maak dan gebruik van Excel! 

Wat is Excel en wat heb ik eraan?

De kans is erg groot dat jouw computer of jouw laptop beschikt over het programma Microsoft Excel. Een zeer handig programma waarmee je veel kunt. Ook al ken je alleen de basis, dan toch heb je er al heel veel aan. 
Excel is een rekenprogramma. In elke cel kun je een getal, een berekening of zelfs tekst invoeren. Het programma kan dus jouw rekenmachine vervangen en je overzichtelijk helpen bij je administratie.
Open een leeg Excel-blad, en ga dan naar deze link en je kunt meteen aan de slag met de voorbeelden. Je hoeft je nergens voor op te geven. Gewoon beginnen, met een voorbeeld waarbij het niet erg is als het mislukt.

Met dank aan Learnit Training

2.
Bevlogenheid en stress

Zie https://www.youtube.com/watch?v=mnqJRKtMXxc  voor uitleg door Annemieke Rozemond over bevlogenheid, stress en burnout en het signaleren daarvan (ongeveer 55 minuten).

3.
Fondsenwerving

Zie https://www.vsbfonds.nl/over-vsbfonds/aanvragen/online-cursus-fondsenwerving  Bekijk achtereenvolgens de inleiding, de 7 lessen en het slot-filmpje. (totaal ongeveer 30 minuten)

4.
Omgaan met emoties

Deze cursus is van Humanitas, en behandelt het omgaan met de emoties van degene met wie je als vrijwilliger te maken hebt. https://www.humanitas.nl/elearning/omgaan-met-emoties/story_html5.html 

5.
Waaom is het zo moeilijk om je grenzen aan te geven?

Korte uitleg door Bart Provost van Expert Academy. Waarom is het zo moeilijk om in te grijpen als anderen jouw grenzen overschrijden?
Zie https://www.youtube.com/watch?v=xzPfru8lYNM